Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor pro Pop-Rock Music Section (2007)

6. 2. 2010

Terrie Watson, americká herečka s britskými kořeny, známa díky spoustě filmů, především, pro teenagery, nedávno razantně změnila styl. Nejenže se vrhla na filmy, s "těžší" tématikou ale především se pustila i do hudby. Její debutové album So, here I am, je plné rockových pecek, s chytlavými texty,hodné zamyšlení. A čím to, že k takové změně vlastně vůbec došlo? Má v tom prsty její nový přítel, rocker Jared Leto? Možná se to dovíme :)

 

Vždycky jsi byla známa především z filmů oblíbených u dospívajícich a najednou se z teenagerské hvězdy stala temná, zamyšlená rockerka. Jak se to stalo?

Terrie: Vlastně vždycky jsem byla tak trochu...temná. Jako patnácti letá jsem pořád nosila černé oblečení, černě nalakované nehty, černě namalované oči, a vůbec vše co k takovému stylu patří. Potom co jsem začala s herectvím se to možná trochu změnilo, ale uvnitř mě to byla pořád ta temná a šílená Terrie. Teď to vlastně jenom vyplynulo na povrch. Dlouho jsem byla pokládána za hvězdu naivních, pubertálních komedií, o což jsem nikdy nestála. Ale až teď se mi naskytly vhodné příležitosti a konečně jsem sama sebou.

A co hudba? Říkalo se, že jsi kdysi snila o vlastní kapele.

Terrie: Ano, to je pravda. S pár přáteli jsme dokonce takovou kapelu měli, bohužel jsme se nijak neprosadili a rychle jsme se rozpadli. Ale vášeň pro hudbu mi zůstala. Už dřív jsem uvažovala proč do toho nejít, ale nebyla jsem si tím jistá, až přátelé mě k tomu dokopali, no, snad udělali dobře! (smích)

Přátele a hlavně váš přítel Jared...

Terrie: No, přiznávám (smích). Když chodíte s hudebníkem hodně to ovlivní váš pohled na hudbu.On na tom určitě měl hlavní zásluhy,  a taky mi hodně pomohl, jak s technickými tak i s jinými záležitostmi.

Jak bys popsala své debutové album?

Terrie: So, here I am je hodně o mě, o tom co se skrývá uvnitř mě, o věcech které se dějí kolem mě, a kterých jsem součástí. Ale také je to o mém pohledu na svět, jsou tam písně, kterými se snažím upozornit na špatnou situaci ve světě. Hodně jsem se snažila aby i hudba (nejenom texty) byly něčím, co se skrývá v mém nitru.

Album má docela dobrou kritiku...

Terrie: To ano, a jsem za to opravdu moc ráda. Bála jsem se abych nebyla zkritizována jako jiné herečky, které se pustily do hudby. Naštěstíto nedopadlo to tak katostrofálně, jak to většinou dopadá (smích). Ale doufám, že se bude líbit hlavně "obyčejným" lidem!

Prvním singlem bude píseň Favourite Murderes, zajímá mě, proč takový název.

Terrie: Favourite Murderes je o poměrech v Hollywoodu, o jeho skaženosti, trapných intrikách, nemravnosti. Myslím, že velké množství hollywoodských hvězd jsou vlastně zabijáci.Tím jak vystupují, jak se snaží být vidět a slyšet, ty jejich časté skandály, způsoby ... myslím že svým nemravným a nelidským chováním a vystupováním zabíjeji poslední kousky dobra. Měli by být vzorem a často jsou pravým opakem. Neříkám, že úplně všichni, ale Hollywood je místo, kde by žádny rozumný rodič nechtěl vychovávat své dítě!

Najdeme na albu ještě další podobné, kritizující písně?

Terrie: Jsou tam ještě dvě další písně, které otevřeně proti něčemu vystupují. První, S.O.S. je typická píseň upozorňujíci na bídu, klimatické problémy, společenské problémy, různe konflikty a vůbec všeobecně rozšířené zlo. A další píseň, Letter to the Killer, je vlastně příběh a zároveň protest proti válce.

Chystáš nějaké turné?

Terrie: Zatím mám rozjetou menší šňůru koncertů v Americe. A pak ještě uavžuji o velkém turné, ale to zatím čeká na ohlasy jinde ze světa, takže ještě není jisté.

Děkuji Terrie za příjemný rozhovor a přeju ji co nejlepší hudební start a mnoho oddaných fanoušků!:)

 

Náhledy fotografií ze složky Pop-Rock Music Section...photos (07)

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ale ale...

(Terrie, 9. 2. 2010 11:56)

dziyyynki!...glwonie za podpore!:)...ty jo....aj za pochwaly!xD....kaj jo by bez was byla?xD

.................................... :)

(elis, 9. 2. 2010 11:24)

jaaa!! tyn rozhovor znom! jo zech go czytala v gazecie ;) fakt super!moc se mi tyn rozhovor podobo... :) jaaa jo se esce vsycko pamiynncym,jak zes zaczynala ze solovom drahom....fajne czasy to byly a jo ci taaaak dziyrzala paluszki!!! a przitym zech se byla jisto,ze se jako zpevacka na 100% udrzis...bo tvoje piosynki majom tvojom dusze....a to ludzi biere...poznovac tego zpevaka... i przez ty piosynki ;)